De gemeente Leudal en in het bijzonder de kern Neeritter is in vergelijking met andere gemeenten in Nederland een erg veilige gemeente om in te wonen.
Desondanks is het in de zgn donkere dagen/maanden van het jaar goed om in ons dorp alert te zijn. De kans om slachtoffer te worden van bijv. een woninginbraak is in deze periode van het jaar groter dan in andere maanden van het jaar.
Als dorpsoverleg verwijzen we u graag naar de website van de politie en de gemeente. Hier vindt u tips en aanbevelingen hoe u o.a. uw huis het beste kunt beveiligen.
Een bekende werkwijze om te verkennen of er in uw huis iets te halen valt is de zogenaamde babbeltruc om bijvoorbeeld klussen te doen voor een zacht prijsje. Trap hier niet in maar vraag altijd naar een legitimatiebewijs of informatie over het bedrijf. Noteer alle relevante zaken en meldt dit bij de wijkagent of politie.
 
In Neeritter is onlangs een Buurt-Whatsappgroep opgericht. Het doel van een Buurt-Whatsapp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een Buurt-Whatsapp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden. Met het melden van verdachte situaties in een Buurt-Whatsapp, worden buurt-bewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte persoon/personen in de gaten houden.
Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie over gaan. Voor deelname aan de Buurt-Whatsapp dient u in het bezit te zijn van een smartphone met de applicatie Whatsapp en moet u minimaal 18 jaar oud zijn. U kunt deze ‘Whatsapp” applicatie gratis downloaden.
Laten we er samen voor zorgen dat ons dorp een veilige plaats is en blijft, waar personen met verkeerde bedoelingen liever aan voorbij gaan! Meldt u aan bij onze coördinator (of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.):
K. van Hattum
Driessensstraat 10
6015AG Neeritter
06-50746042
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bij uw aanmelding dient u uw adres, e-mailadres en 06-telefoonnummer beschikbaar te stellen. Deelnemers ontvangen na aanmelding een e-mail met werkwijze en verdere instructies.
 
15977781 566858263499787 4059158089680821029 n

Agenda

Wandeltocht De Grensstappers
zondag 27 september 2020
Tijd: 00:00 - 00:00

Plaats:

logo grensstappers


Ons Adres:

Dorpsoverleg Itter Laeftj
itterlaeftj@gmail.com

Zoeken op de site